KONYA / KARATAY - GEVHER NESİBE HATUN İMAM HATİP ORTAOKULU

VERİMLİ ÇALIŞMA

Verimli Çalışma Nedir?

Zamanınızı hedefleriniz doğrultusunda etkili bir şekilde kullanmak ve ihtiyacınıza göre çalışmaktır.

Etkili Çalışmak İçin Neler Yapılmalı?

·        Sadece sevdiğiniz derslere değil, tüm derslere çalışın. Unutmayın sadece sevdiğiniz derslerden başarılı olmanız yeterliolmayacaktır.

·        Bir sözel, bir sayısal ders çalışırsanız beyniniz daha az yorulur ve öğrenmeniz kolaylaşır.

·        Sevmediğiniz dersten sonra sevdiğiniz derse çalışın.

Unutmamak için!

·        Tekrar edilmeyen bilgilerin % 30'u bir saat, % 80'i bir gün sonra unutulur.

·  Tekrarı, konuyu kendi kendinize anlatarak ya da yazarakyapabilirsiniz.

·    Sadece okuyarak çalışmayın. Yani ezber yapmayın.

·     Çalışırken ne kadar duyunuzu kullanırsanız unutma o kadar az olur. (Görsel,işitselvb.)

-Konuyu kendinize anlatın,

-Renkli kalemler kullanarak zihin haritaları hazırlayın.

-Hayalinizde canlandırın. (Örn: Bir savaş sahnesini)

-Önceki öğrendiğiniz konular ile bağlantı kurmaya çalışın.

·     Yapılan bir araştırmaya göreöğrenciler;

Okuduklarının 10% unu; işittiklerinin 26% sını;gördüklerinin 30% unu; görüp işittiklerinin %50 sini; Söylediklerinin 70% ini;yaptıkları şey konusunda söylediklerinin 90% ını akıllarında tutuyor.

Dikkatiniz Dağılmamasıİçin;

·    Çalışma odanızı ve masanızı en rahat odaklana- bileceğiniz şekildedüzenleyin.

·      Zor konuları parçalara bölerekçalışın.

·    Hayal kurmaya başladığınızda, hayalinizi dinlen- me zamanına erteleyin. Bunu başaramazsanız hayalinizi kısa bir süreliğine düşünün ve tekrar dersebaşlayın.

·    Unutmayın! Amacınız çalışmak değil, öğrenmek. Çalışmak ise sadecearaç.

·    Çalışırken, Tv, bilgisayar ve cep telefonundan uzak durmalıyız. (Çünkü beynimiz aynı anda iki şeye odaklanamaz.)

·    Dikkatinizi dağıtan probleminiz, kaygınız ya da başka bir şey varsa çözmeye çalışın. Çözemiyorsanız yardımalın.

Yayın: 28.04.2020 - Güncelleme: 20.07.2022 13:44 - Görüntülenme: 321